у центру

ЦПН на FABelgrade конвенцији

ЦПН Мејкерс спејс учествује на конвенцији FABelgrade, која се одржава 28. и 29. априла у Дому омладине Београда

Регионална конвенција FABelgrade2018 одржава се 28. и 29. априла у Дому омладине Београда под покровитељством америчке амбасаде у Србији, уз подршку амбасада Канаде и Холандије, Ултимејкер компаније, Француског културног центра, Института BioSens и DIATOMIC пројекта. Организатори су FAB иницијатива, Polyhedra fab lab, 3Д Република и асоцијација MAKER.

FABelgrade2018 је посвећен промоцији дигиталне фабрикације (3Д штампе и сродних технологија), fab lab концепта, односно употребе ових технологија у настави, науци и предузетништву и њихове примене у другим областима.

Програм укључује предавања и панел-дискусије, као и већи број практичних радионица и презентација регионалних фаб лабова и компанија у области дигиталне фабрикације.

Говорници на конвенцији су глобални и регионални лидери у овој области, укључујући стучњаке из 3Д штампања, роботике и „интернета ствари“, мејкерсовог do-it-yourself (DIY) приступа науци и образовању.

Мејкерс спејс ће се на FABelgrade представити са Генератором идеја. Кратке сесије ће посетиоцима пружити прилику да истакну проблеме и изазове које они сматрају важним и релевантним за свакодневни живот у урбаним срединама, а сви предлози ће бити укључени у Генератор идеја, дигиталну базу која ће генерисати једну тему на крају конвенције.

Након конвеције Центар за промоцију науке ће отворити пријаве за hackathon на генерисану тему, који ће бити одржан у ЦПН Мејкерс спејсу током маја месеца, а победници ће имати прилику да представе своју идеју у Микрогалерији Научног клуба Београд.

Улаз на конвенцију је бесплатан, али је неопходно регистровати се на линку.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs