u centru

CPN na FABelgrade konvenciji

CPN Mejkers spejs učestvuje na konvenciji FABelgrade, koja se održava 28. i 29. aprila u Domu omladine Beograda

Regionalna konvencija FABelgrade2018 održava se 28. i 29. aprila u Domu omladine Beograda pod pokroviteljstvom američke ambasade u Srbiji, uz podršku ambasada Kanade i Holandije, Ultimejker kompanije, Francuskog kulturnog centra, Instituta BioSens i DIATOMIC projekta. Organizatori su FAB inicijativa, Polyhedra fab lab, 3D Republika i asocijacija MAKER.

FABelgrade2018 je posvećen promociji digitalne fabrikacije (3D štampe i srodnih tehnologija), fab lab koncepta, odnosno upotrebe ovih tehnologija u nastavi, nauci i preduzetništvu i njihove primene u drugim oblastima.

Program uključuje predavanja i panel-diskusije, kao i veći broj praktičnih radionica i prezentacija regionalnih fab labova i kompanija u oblasti digitalne fabrikacije.

Govornici na konvenciji su globalni i regionalni lideri u ovoj oblasti, uključujući stučnjake iz 3D štampanja, robotike i „interneta stvari“, mejkersovog do-it-yourself (DIY) pristupa nauci i obrazovanju.

Mejkers spejs će se na FABelgrade predstaviti sa Generatorom ideja. Kratke sesije će posetiocima pružiti priliku da istaknu probleme i izazove koje oni smatraju važnim i relevantnim za svakodnevni život u urbanim sredinama, a svi predlozi će biti uključeni u Generator ideja, digitalnu bazu koja će generisati jednu temu na kraju konvencije.

Nakon konvecije Centar za promociju nauke će otvoriti prijave za hackathon na generisanu temu, koji će biti održan u CPN Mejkers spejsu tokom maja meseca, a pobednici će imati priliku da predstave svoju ideju u Mikrogaleriji Naučnog kluba Beograd.

Ulaz na konvenciju je besplatan, ali je neophodno registrovati se na linku.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs