U centru

Astrofizičarka Rosa Doran u Beogradu

Ugledna evropska edukatorka u periodu od 30. maja do 4. juna u poseti našoj zemlji, u okviru Scientix mreže nastavnika i H2020 projekta CREATIONS

Centar za promociju nauke, Društvo fizičara Niša i Scientix mreža nastavnika prirodnih nauka, uz podršku projekta CREATIONS, zajednički organizuju radionice dr Rose Doran, ugledne promoterke nauke i međunarodnog eksperta za savremenu nastavu prirodnih nauka. Radionice se realizuju od 30. maja do 4. juna u Pančevu, Beogradu i Nišu.

Rosa Doran dolazi u Srbiju kao deo panevropskih mreža i zajednica nastavnika, u sklopu evropskih projekata koji za cilj imaju uvođenje savremenih kreativnih postupaka i koncepata u nastavi prirodnih nauka. Tokom boravka u Srbiji, nastavnicima i edukatorima će kroz treninge i radionice biti predstavljeni programi i sadržaji koje nude evropske inicijative Go-Lab, Inspiring Science, Hands on Universe i Nuclio, kao i program za nastavnike astronomije Galileo.

Boravak profesorke Doran podeljen je u tri segmenta. Prvi deo se realizuje u Elektrotehničkoj školi ”Nikola Tesla” u Pančevu, u organizaciji nastavnice Nade Stojičević, ambasadorke Scientix mreže za Srbiju. Beogradski program je planiran u XIV beogradskoj gimnaziji, dok će se treći, finalni deo održati na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu. Radionice su prevashodno namenjene nastavnicima prirodnih nauka koji žele da se upoznaju sa mogućnostima i resursima kojima se moži pristupiti preko projektnih sajtova i aplikacija, poput Go-Lab-a, besplatne interaktivne laboratorije dostupne preko interneta, ili Hands on Universe platforme.

Istražite više o projektu CREATIONS.

Istražite više o poseti Rose Doran u Nišu.  

Istražite više o projektima Rose Doran Nuclio, Galileo TeachersInspiring Science, Go-Lab, Hands on Universe  

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs