У Центру

art+neuroscience: радионица Разоткривање депресије

Центар за промоцију науке и Студентска секција друштва за неуронауке припремили су посебну радионицу у оквиру манифестације art+neuroscience која се бави депресијом

Центар за промоцију науке и Студентска секција друштва за неуронауке припремили су посебну радионицу у оквиру манифестације art+neuroscience која се бави депресијом. Шта је депресија, и зашто је ту уопште? Да ли је ми позовемо и како одлази? Kоме се обратити за помоћ,а шта ми можемо сами учинити? Да ли нам уметност може помоћи? Kроз радионицу покушаћемо да демистификујемо ову веома важну тему, из угла неуронауке.

Радионица је заказана за четвртак, 5. децембар од 18 до 20 часова, у Научном клубу Београд, на адреси Краља Петра број 46. Учешће у радионици је бесплатно, али је број места ограничен, па су пријаве обавезне путем линка. Радионица је осмишљена за старије од 16 година, a водиће је Вероника Чолић, Милица Дакић, Наташа Богдановић и Стефан Јаковљевић из Студентске секције Друштва за неуронауке.

Радионица је део манифестације art+neuroscience, првe програмскe активности Центра као иницијалног партнера пројекта Европска лабораторија вештачке интелигенције (European ARTificial Intelligence Lab – AI Lab), финансираног кроз ЕУ програм Креативна Европа. Настао као наставак изузетно успешне сарадње у оквиру пројекта Европска мрежа дигиталне уметности и науке  (European Digital Art & Science Network – Art & Science) Европска лабораторија вештачке интелигенције  укључује већи број иницијалних партнера из Аустрије, Словеније, Ирске, Шпаније и Србије, уз нове институције из Француске, Белгије, Данске, Холандије, Грчке и Грузије. У широком и свеобухватном домену вештачке интелигенције, пројекат ће се пре свега фокусирати на културолошке, психолошке и филозофске аспекте који су под снажним ударом нових технологија и научних открића. Више о манифестацији, као и комплетан програм, можете пронаћи на сајту манифестације.

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs