U Centru

art+neuroscience: radionica Razotkrivanje depresije

Centar za promociju nauke i Studentska sekcija društva za neuronauke pripremili su posebnu radionicu u okviru manifestacije art+neuroscience koja se bavi depresijom

Centar za promociju nauke i Studentska sekcija društva za neuronauke pripremili su posebnu radionicu u okviru manifestacije art+neuroscience koja se bavi depresijom. Šta je depresija, i zašto je tu uopšte? Da li je mi pozovemo i kako odlazi? Kome se obratiti za pomoć,a šta mi možemo sami učiniti? Da li nam umetnost može pomoći? Kroz radionicu pokušaćemo da demistifikujemo ovu veoma važnu temu, iz ugla neuronauke.

Radionica je zakazana za četvrtak, 5. decembar od 18 do 20 časova, u Naučnom klubu Beograd, na adresi Kralja Petra broj 46. Učešće u radionici je besplatno, ali je broj mesta ograničen, pa su prijave obavezne putem linka. Radionica je osmišljena za starije od 16 godina, a vodiće je Veronika Čolić, Milica Dakić, Nataša Bogdanović i Stefan Jakovljević iz Studentske sekcije Društva za neuronauke.

Radionica je deo manifestacije art+neuroscience, prve programske aktivnosti Centra kao inicijalnog partnera projekta Evropska laboratorija veštačke inteligencije (European ARTificial Intelligence Lab – AI Lab), finansiranog kroz EU program Kreativna Evropa. Nastao kao nastavak izuzetno uspešne saradnje u okviru projekta Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke  (European Digital Art & Science Network – Art & Science) Evropska laboratorija veštačke inteligencije  uključuje veći broj inicijalnih partnera iz Austrije, Slovenije, Irske, Španije i Srbije, uz nove institucije iz Francuske, Belgije, Danske, Holandije, Grčke i Gruzije. U širokom i sveobuhvatnom domenu veštačke inteligencije, projekat će se pre svega fokusirati na kulturološke, psihološke i filozofske aspekte koji su pod snažnim udarom novih tehnologija i naučnih otkrića. Više o manifestaciji, kao i kompletan program, možete pronaći na sajtu manifestacije.

 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs