Radio Elementi

Maj mesec matematike

(SNIMAK 13) Tema ovonedeljne emisije Radio Elemenata je trenutno aktuelni Maj mesec matematike, M3

Tema ovonedeljne emisije Radio Elemenata je trenutno aktuelni Maj mesec matematik, M3, manifestacija koja se po šesti put održava pod okriljem Centra za promociju nauke. O programu M# govorile su Jovana Nikolić, pomoćnica urednika časopisa Elementi i Tijana Marković, glavna organizatorka manifestacije. 

Jedna od glavnih tema programa „Matematika, moja šansa“ je uzbudljiva svakodnevnost verovatnoće. Tijana je posebno naglasila da je najveća ovogodišnja atrakcija „Matematički šou“, prvi međunarodni matematički šou-program organizovan u Srbiji, koji se odigrava u Velikoj sali SKC-a, u Beogradu, 16. maja. U okviru petočasovnog programa, od 17 do 22 časa, učestvuju Džejms Tenton, čuveni matematičar iz SAD, Kolm Malkajhi i Kolin Rajt iz Irske, Ben Sparks iz Velike Britanije, Kristof Fenjesi, mađarski filozof i umetnik, i, iz Srbije, psiholog Oliver Tošković i matematičar Dragan Mašulović. Predavanja su na engleskom jeziku, uz obezbeđen prevod.

M3 ove godine trajaće do 31. maja. 

Sve epizode Radio Elemenata dostupne su i na portalu Elementarijum nakon emitovanja, za sve one koji emisiju nisu mogli da odslušaju uživo.

RADIO ELEMENTI, Emisija 13

MAJ MESEC MATEMATIKE

Play

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs