KAMPOVI

Internet inteligentnih objekata na Paliću

Letnja škola senZations 2013. ove godine, po osmi put, okuplja mlade talente i poznate istraživače koji će se baviti temama iz oblasti interneta inteligentnih objekata 

 

Osma letnja škola senZations održava se na Paliću od 2. do 6. septembra. Ova škola, koja se organizuje jednom godišnje, već je dobro poznata mladim istraživačkim talentima širom Evrope i drugih delova sveta, a bavi se čitavim spektrom tema u vezi sa bežičnim senzorskim mrežama, kao i internetom inteligentnih objekata (IoT) i njegovom primenom u svakodnevnom životu.

Jedan od zadataka polaznika biće eksperimentalni rad u timu, odnosno stvaranje IoT aplikacije, koja bi mogla da se primenjuje u svakodnevnom životu. Predavači su poznati stručnjaci i istraživači sa raznih fakulteta i iz oblasti industrije.

SenZations nudi jedinstvenu priliku da se steknu najnovije informacije o vodećim evropskim istraživačkim projektima u ovoj oblasti, koja za cilj ima unapređenje savremenog načina života i poslovanja povezivanjem stvari putem interneta. Tokom sedam godina ovu školu pohađalo je preko 300 polaznika.  

Rad letnje škole na Paliću podržao je, između ostalih, i Centar za promociju nauke, koji već izvesno vreme sarađuje na međunarodnim projektima u oblasti interneta inteligentnih objekata (IoT).

Istražite više o IoT

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs