KАМПОВИ

Интернет интелигентних објеката на Палићу

Летња школа senZations 2013. ове године, по осми пут, окупља младе таленте и познате истраживаче који ће се бавити темама из области интернета интелигентних објеката 

 

Осма летња школа senZations одржава се на Палићу од 2. до 6. септембра. Ова школа, која се организује једном годишње, већ је добро позната младим истраживачким талентима широм Европе и других делова света, а бави се читавим спектром тема у вези са бежичним сензорским мрежама, као и интернетом интелигентних објеката (IoT) и његовом применом у свакодневном животу.

Један од задатака полазника биће експериментални рад у тиму, односно стварање IoT апликације, која би могла да се примењује у свакодневном животу. Предавачи су познати стручњаци и истраживачи са разних факултета и из области индустрије.

SenZations нуди јединствену прилику да се стекну најновије информације о водећим европским истраживачким пројектима у овој области, која за циљ има унапређење савременог начина живота и пословања повезивањем ствари путем интернета. Током седам година ову школу похађало је преко 300 полазника.  

Рад летње школе на Палићу подржао је, између осталих, и Центар за промоцију науке, који већ извесно време сарађује на међународним пројектима у области интернета интелигентних објеката (IoT).

Истражите више о IoT

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs