АКЦИЈE

Сат за нашу планету

Искључивањем светла на сат времена 29. марта, од 20.30, становници широм планете подржали иницијативу против глобалног загревања

Позната међународна акција „Сат за нашу планету“, коју је покренуо Светски фонд за заштиту природе (WWF, World Widlife Fund), и ове године одржана је у суботу, 29. марта, од 20.30 до 21.30, када су на тачно сат времена, школе, јавне институције и споменици широм Србије и света искључити расвету.

Ово је акција у коју се већ годинама укључују појединци, организације, институције и компаније с циљем да пошаљу поруку како је могуће предузети нешто по питању ублажавања климатских промена. Ове године, акција је надмашила све рекорде: спроведена је у 160 земаља и у преко 7000 градова. У Србији, акцију је подржало 87 градова и општина и 126 школа, медији, институције и појединци.

WWF – Светски фонд за природу у Србији позвао је све грађане да се укључе у акцију и допринесу подизању свести о разним могућностима којима се може побољшати живот на нашој планети. Ова врста активности игра важну улогу у кампањи чији је циљ да се заустави убрзана деградација екосистема на Земљи, као и да се подстакну њени становници да живе у већој хармонији с природом.

Aкција „Сат за нашу планету“ први пут је одржана 2007. године. WWF је основан 1961. године, а током пет деценија, постао је једна од највећих и најугледнијих независних светских организација за заштиту природе.

Истражите више о акцији „Сат времена за нашу планету“.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs