ИЗЛОЖБЕ

Пупин у Панчеву

Изложба о Михајлу Пупину, уз бројне пратеће садржаје, отвара се у Народном музеју у Панчеву, 24. јануара

У Народном музеју у Панчеву се 24. јануара отвара изложба „Михајло Идворски Пупин – стваралачка координација“. Током изложбе о славном научнику, чија ауторка је Александра Нинковић Ташић, биће организовани разноврсни садржаји повећени Пупину и његовом научном раду.

Пројекција филма о Пупиновом детињству заказана је за 27. јануар, у 19.30 часова, а ауторка изложбе одржаће предавање „Михајло Пупин и његова борба за Србију”, 7. фебруара у, 18 часова.

Током изложбе биће организовани и програми за децу у форми радионица под називом „Мала Пупинова лабораторија“, а сваке среде посетиоци ће имати прилику да се друже са ауторком изложбе од 18 часова.

Ове године обележава се 160 година од рођења Михајла Пупина. Добитник Пулицерове награде и бројних научних награда и медаља и почасни доктор 18 универзитета, оставио је целу своју заоставштину и иметак српском народу.

Aлександра Нинковић Ташић, ауторка изложбе, осмислила је и Виртуелни музеј Михајло Пупин, који је представљен у мају 2013. године у Галерији науке и технике САНУ у Београду, а овај пројекат је подржао и Центар за промоцију науке. Поред упознавања са важним и широј јавности недовољно познатим информацијама о Михајлу Пупину, Виртуелни музеј донео је потпуно нов, дигиталан начин представљања научне и културне баштине.

Народни музеј у Панчеву, који је у децембру прославио 90. рођендан, налази се у Улици Краља Петра I 7.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs