ФЕСТИВАЛИ

Пријаве за фестивал игара

Заинтересовани се позивају да доставе своје идеје за јунски фестивал на коме се преклапају уметност, игра и друштвене интеракције

Културанова, партнерска организација Центра за промоцију науке из Новог Сада, и Playful Arts Festival позивају дизајнере игара, уметнике, архитекте, дизајнере, научнике и остале заинтересоване да пошаљу своје идеје за овај фестивал. Рок за подношење радова је 15. април 2015, а може се учествовати са више радова.

Манифестација савремене уметности Playful Arts Festival посвећена је играма, перформансима, изложбама, радионицама и разговорима на тему разиграних уметности (енглески: playful arts). Фестивал окупља интернационалне уметнике, дизајнере, кураторе, перформере и публику да током четири дана у јуну истраже тачке сусрета и преклапања између уметности, игре и социјалне интеракције, а дешава се у историјски живописном градићу Хертогенбош у Холандији.

Победници конкурса имаће могућност да представе своју пројектну идеју у новембру 2015. у Холандији, када ће бити у прилици и да се упознају са својим колегама из ове земље. 

Након тога, у јуну 2016, два најуспешнија рада биће представљена и на Playful Arts Festivalu у Холандији, а прво издање Playful Arts Festivalа у Новом Саду предвиђено је за новембар 2016.

Истражите више о фестивалу.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs