FESTIVALI

Prijave za festival igara

Zainteresovani se pozivaju da dostave svoje ideje za junski festival na kome se preklapaju umetnost, igra i društvene interakcije

Kulturanova, partnerska organizacija Centra za promociju nauke iz Novog Sada, i Playful Arts Festival pozivaju dizajnere igara, umetnike, arhitekte, dizajnere, naučnike i ostale zainteresovane da pošalju svoje ideje za ovaj festival. Rok za podnošenje radova je 15. april 2015, a može se učestvovati sa više radova.

Manifestacija savremene umetnosti Playful Arts Festival posvećena je igrama, performansima, izložbama, radionicama i razgovorima na temu razigranih umetnosti (engleski: playful arts). Festival okuplja internacionalne umetnike, dizajnere, kuratore, performere i publiku da tokom četiri dana u junu istraže tačke susreta i preklapanja između umetnosti, igre i socijalne interakcije, a dešava se u istorijski živopisnom gradiću Hertogenboš u Holandiji.

Pobednici konkursa imaće mogućnost da predstave svoju projektnu ideju u novembru 2015. u Holandiji, kada će biti u prilici i da se upoznaju sa svojim kolegama iz ove zemlje. 

Nakon toga, u junu 2016, dva najuspešnija rada biće predstavljena i na Playful Arts Festivalu u Holandiji, a prvo izdanje Playful Arts Festivala u Novom Sadu predviđeno je za novembar 2016.

Istražite više o festivalu.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs