КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Microsoft Imagine Cup 2015

У априлу се одржава Imagine Cup, највеће студентско такмичење у технологијама, које Microsoft организује већ дванаест година

Удружење студената информатике ФОНИС са Факултета организационих наука, по трећи пут организује пројекат Start под именом Start Imagine. У оквиру дводневне Start конференције, 18. и 19. априла, учесници ће се, кроз мотивишућа предавања, информисати о трендовима у свету информационих технологија, предузетништва у IT-ју, електронског пословања и развоја видео-игрица.

У оквиру ове конференције одржава се и Imagine Cup. У питању је највеће светско студентско такмичење у технологијама, које Microsoft организује од 2003. године и које окупља више од милион студената широм света. Србија ће ове године свог представника имати у две категорије – Games и Innovation.

Games категорија подразумева такмичење у креирању видео-игара на Microsoft платформи. Опис пројекта треба послати најкасније до 18. марта 2015. Најуспешнији тимови биће позвани да се такмиче на Хакатону, који представља национално полуфинале 3. и 4. априла 2015. године у ICT Hub-у у Београду. У националном финалу, 19. априла, такмичиће се три најбоље екипе из полуфинала.

Innovation категорија подразумева развој апликација које се фокусирају на иновације, попут апликација у вези са друштвеним мрежама, онлајн куповином или претрагом и слично, а које су израђене коришћењем Microsfot-ових алата и технологија. Тимови који прођу почетну селекцију иду директно у национално финале 18. априла. Пријаве за ову категорију су отворене до 9. марта.

Победници Националног финала у обе категорије представљаће Србију у светском полуфиналу, где ће се са најбољим тимовима борити за пласман у светско финале. Победника светског финала очекује новчана награда у износу од 50.000 долара.

Уколико сте иновативни, а имате више од 16 година, оформите тим и пријавите се на Imagine Cup 2015. 

Све детаље у вези са пројектом пратите на овом линку, а пијаве су на овој адреси.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs