ИЗЛОЖБЕ

Фотографијe колектива Камерадес

Фотографије фото-колектива Камерадес на изложби „Тамара Waterfront“ у Уличној галерији од 11. јула

Изложба фотографија „Тамара Waterfront“ фото-колектива Камерадес, сталног сарадника Центра за промоцију науке, отвара се у петак, 11. јула, у 20 часова, у Уличној галерији (пролаз између Безистана и Нушићеве улице).

Улична галерија представиће серију фотографија колектива Камерадес насталих услед обилних поплава које су задесиле Србију у мају 2014. године. Изложба је подељена у три целине, у оквиру којих ће бити приказани тренутак плављења насеља, прихватилишта и помоћ која је уследила, као и последице и повратак људи у насеља након повлачења воде.

Највећи део поплавног таласа прошао је кроз Босну, Србију и источну Хрватску, кршећи обале и насипе, гутајући градове и села, и остављајући хиљаде људи без свега што су у животу стекли. Фотографије колектива Камерадес, поред тога што остају као веран документ о једном тешком периоду у историји региона, имају и опомињућу функцију.

Камерадес фото-колектив чини група од шест документарних фотографа из Београда. Чланови деле заједничку мисију документовања реалности и ширења свести у пољу друштвених тема на Балкану. Њихов рад је базиран на традиционалном приповедању, али са поштовањем за високе визуелне, етичке и наративне стандарде у фото-журнализму. Камерадеси су: Милован Миленковић, Немања Панчић, Марко Рисовић, Немања Јовановић, Марко Рупена и Саша Чолић. Чланови колектива Камерадес су вишеструко награђивани фотографи који имају вишегодишње искуство рада у српским медијима.

Истражите више о колективу Камерадес

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs