DAAD у Србији

Немачка служба за академску размену, која сарађује и са Центром за промоцију науке, за циљ има подржавање везе наше академске заједнице са иностранством

DAAD (Немачка служба за академску размену) је удружење високих школа у Немачкој. Њен главни задатак је финансијско подржавање академске везе са иностранством, пре свега путем размене студената и научника.

Информативни центар DAAD у Београду нуди податке о студирању и истраживању у Немачкој, као и о могућностима стипендирања. DAAD осим додељивања индивидуалних стипендија финансира и кооперације између српских и немачких универзитета и научних институција.

Програми DAAD-а – Пакт стабилности за Југоисточну Европу и Академска обнова Југоисточне Европе – за циљ имају достизање жељених квалификација код млађих научника за примену на универзитетима, у привреди и јавној управи, изградњу и негу мреже немачких предавача и истраживача и њихових колега у Југоисточној Европи, утемељење и консолидовање регионалних, стручних центара компетенције и стипендирање регионалне сарадње између високошколских институција, научника и студената као основу за европске кооперације.

Истражите више о DAAD Информативни центар Београд

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs