МАНИФЕСТАЦИЈЕ

Четврти „Green Fest“

ЦПН учествује на Четвртом међународном фестивалу Green Fest у Дому омладине, на коме ће од 13. до 15. новембра публика видети филмове, радионице и изложбе на тему зелене културе

Четврти међународни фестивал зелене културе Green Fest одржава се од 13. до 15. новембра у Дому омладине Београда. Green Fest је фестивал који се бави едукацијом у области очувања животне средине, „зелених“ производа, иницијатива и технологија које унапређују еколошки приступ нашем окружењу. 

Green Fest ће бити свечано отворен 13. новембра у 20 часова, премијерном пројекцијом награђиваног филма „GMO OMG“, док ће програм Фестивала истог дана почети у 10 часова пре подне, едукативним и креативним радионицама. У оквиру филмског програма ће се наћи 48 такмичарских кратких и аматерских филмова из 18 земаља, као и шест ревијалних филмова, од којих ће неки бити премијерно приказани у Србији.

Фестивал зелене културе покренуo je Центар за унапређење животне средине, организација грађанског друштва чији је циљ да подстакне заштиту природног наслеђа.

У жељи да оснажи и подржи овакве иницијативе, ЦПН ће на овој манифестацији још једном за београдску публику представити изложбу „Десет отворених питања науке“. Покровитељ поставке је чувени енглески физичар, хемичар и популаризатор науке Филип Бол, уредник часописа Nature, а селекција представља десет нерешених научних проблема.

Поред ове изложбе, ЦПН учествује и на панел-дискусији са темом „Процена утицаја медија на животну средину“, која ће се одржати у четвртак, 14. новембра, у Дому омладине Београда.

Green Fest је један од најважнијих догађаја са темом животне средине који се током године одржавају у Београду. У три дана, посетиоци Фестивала ће кроз филмове, радионице, дискусије и изложбе бити у прилици да се упознају са новим трендовима, идејама и дилемама на пољу очувања животне средине.

Истражите више о фестивалу Green Fest.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs