Бесплатне вођене туре кроз изложбу o животу биљног света биће орагнизоване у Научном клубу Београд до краја децембра

Изложба „Интелигенција биљака“, уз коју је, од средине новембра, публика била у прилици да види многа занимљива предавања и трибине о животу биљног света, биће отворена до краја децембра, абиће организовано и неколико вођених тура бесплатних за посетиоце:

– у среду и четвртак, 6. и 7. децембра

– у уторак и среду, 12. и 13. децембра

– у четвртак, 21. децембра

Сваког од наведених дана биће организована два вођења, од 12 и 18 часова.

Како биљка чује, види, мирише, осећа додир и оријентише се у простору? Због чега би некога требалo да интересују биљке? Ако ни због чега другог, онда барем због чињенице да чине 99 одсто биомасе наше планете. Још један, ништа мање значајан разлог, јесте тај што су обликовале, обликују, а и у будућности ће обликовати састав Земљине атмосфере тако да она буде компатибилна са осталим живим организмима. Без биљака, живот на копну, барем у садашњем облику, не би био могућ.

Сваког дана, у Малој сали Научног клуба отворена је Лабораторија у малом, где посетиоци могу видети различите интересантне узорке под микроскопима, учествовати у експерименту са клијањем различитих биљака и упознати се са Жутим зидом, који пружа приказ фундаменталних разлика између научних радова и бројних шарлатанских и псеудонаучних текстова који се данас могу наћи на сваком кораку, а тичу се биљака.

Групне посете најавити преко мејла nk@cpn.rs.

 

подели