U Centru

Virtuelna matematika za sve

Kroz poseban poziv nastavnicima matematike, želimo da u ovoj situaciji pružimo interesantan, ali pre svega stručan i precizan način učenja matematike svima koji sede kod kuće i tako čuvaju sebe i druge od širenja virusa

Centar za promociju nauke i Matematički institut SANU u okviru Maja meseca matematike i ove godine pripremaju poziv za sve koji matematiku, na neformalan, zabavan, jedinstven i inspirativan način, predstavljaju učenicima ili široj javnosti u čitavoj Srbiji. Zbog trenutnog stanja u našoj zemlji i svetu, mesec matematike smo odložili. Međutim, otvaramo poseban poziv za sve vas učitelje, nastavnike, naučnike koji matematiku podučavate, objašnjavate i činite zabavnom onlajn! Ako imate program na video-platformama, interaktivne prezentacije ili neki drugačiji, neobičan i virtuelan vid zabave kroz matematiku, ovo je poziv za vas.

Želimo da u ovoj situaciji pružimo interesantan, ali pre svega stručan i precizan način učenja matematike svima koji sede kod kuće i tako čuvaju sebe i druge od širenja virusa. Vaše virtuelne programe, koje će pregledati tim naučnih komunikatora i matematičara iz Centra za promociju nauke i Matematičkog instituta SANU, podelićemo na našim onlajn platformama i svim medijima koji budu učestvovali u našem programu.

Ove godine Maj mesec matematike bavi se telom i pokretom, što znači da ćemo matematičke koncepte istraživati svojim čulima, u pokretu i u interakciji sa svetom koji nas okružuje. Idealne dimenzije nameštaja u našem stanu, mobilijara u javnom prostoru, građevina u kojima živimo i radimo, rezultat su pažljivog bavljenja antropometrikom, koja je takođe tema ovog M3. Pored toga, posebnu pažnju ovogodišnji M3 posvetiće ženama u matematici. Vaš program je dobrodošao čak i ako ne pokriva direktno ove oblasti.

Poziv za Matematičku mapu Srbije, koji smo prethodno raspisali, trenutno je odložen i biće ponovo otvoren kada se situacija sa pandemijom stiša, i svi budemo u mogućnosti da se vratimo našim svakodnevnim aktivnostima.

Poziv za prikupljanje virtuelnih programa otvara se 24. marta i traje sve do 20. aprila. Prijavljuje se isključivo onlajn, popunjavanjem formulara na linku ispod. Prijava je besplatna, a biće vam potrebno svega pet minuta.

 

PRIJAVE

Za sva pitanja, kontakt osoba je Danijela Vučićević.

e-mejl adresa: dvucicevic@cpn.rs

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs