Vebinar namenjen svima koji žele da nauče više o finansijskom upravljanju R&I projektima (projektima u oblasti istraživanja i inovacija), održava se u sredu, 19. januara, u 10 časova. Fokus ovog vebinara je razvoj znanja, veština i metoda koji mogu poslužiti kao platforma za upravljanje ovom vrsta projekata.

Osnovni ciljevi vebinara su sticanje znanja o mogućnostima integrisanog pristupa finansijskom upravljanju projektima koji se finansiraju kroz programe EU i uvid u razlike u upravljanju R&I projektima od upravljanja poslovnim projektima, odnosno organzacijama i poslovnim operacijama.

Na vebinaru će biti reči i o tome kako se finansijski menandžment može razviti i prilagoditi tako da bolje služi potrebama i ciljevima R&I projekata, kao i da se sagledaju osnovne razlike između programa Horizont 2020 i Horizont Evropa, sa posebnim naglaskom na troškove osoblja.

 

Predavači:

  • Per Inge Andersen, viši savetnik, Odeljenje za finansijski i projektni menadžment Norveškog univerziteta za nauku i tehnologiju
  • Mirela Kolini, rukovoditeljka Odeljenja za istraživanje Univerziteta Trento, Italija

 

Link za prijavu

Vebinar se odvija u okviru projekta V4+WB RMA Network.

podeli