У Центру

Уметност и неуронауке на Филозофском факултету

Изложба art+neuroscience наставља се на Филозофском факултету Универзитетa у Београду

Од 10. фебруара до 10. марта, радови настали у оквиру изложбе art+neuroscience биће изложени у холу на другом спрату Филозофског факултета.

Манифестација под називом art+neuroscience приказала је уметничке радове, тематске едукативне садржаје и богат и разноврстан пратећи програм. Током новембра и децембра 2019, ове активности су биле реализоване на више локација у Београду, укључујући Галерију науке и технике САНУ, Француски институт, Колегијум Хунгарикум, Научни клуб Центра за промоцију науке и уметничке факултете.

Уз коришћење напредних технологија и аутентичних креативних поступака, одабрани уметници дали су своју визију неуронаука и савремених научних истраживања и открића, али и њиховог односа и утицаја на човека и друштво у целини. У питању су радови који се у знатној мери ослањају на креативне, научне и технолошке поступке, попут методолошких истраживања, прилагођених експеримената, наменског програмирања и коришћења различитих софтвера и кодова. Сва представљена уметничка дела настала су кроз интензиван дијалог, директну комуникацију и заједничка уметничка и научна истраживања.

Више информација о манифестацији art+neuroscience, пројекту AI Lab и активностима Центра можете истражити на:

http://eu.cpn.rs/active_projects/european-artificial-intelligence-lab/

https://ars.electronica.art/ailab/en/

http://cpn.rs/artandscience/

 

 

 

 

 

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs