У понедељак, 8. априла у Књажевацу биће представљени европски пројекти Scientix и STEM School Label 

У понедељак, 8. априла од 13:30 до 15:30 часова у Научном клубу регионалног центра за стручно усавршавање Књажевац, одржаће се радионица на којој ће бити представљена два европска пројекта у којима учествује Центар за промоцију науке – Scientix и STEM School Label, који се баве новим образовним концептима у СТЕМ дисциплинама.

Scientix представља највећу европску мрежу наставника природних наука, која повезује наставнике из читаве Европе и омогућава размену њихових пракси и искустава. Овај пројекат промовише и СТЕМ дисциплине (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics), као и иновативне педагошке приступе настави из ових области. Scientix пружа и велики број алата, система подршке и могућност за обуку наставника, кроз различите вебинаре и курсеве. Scientix амбасадори, Младен Шљивовић и Иван Стојановић, ће на радионици поделити своје утиске из угла наставника, као и детаље о Scientix порталу и о општим могућностима које пружа овај европски пројекат.

Поред тога, на радионици ће бити представљен и пројекат STEM School Label чији је главни циљ препознавање и акредитовање школа на европском нивоу које су развиле иновативни приступ настави из СТЕМ предмета.

подели