У среду, 26. маја, у основној школи „Вук Караџић“ у Кладову биће организована радионица за наставнике СТЕМ области (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics) у оквиру пројекта Scientix.

Ово је само прва у низу активности које ће Центар ѕа промоцију науке, у оквиру свог другог мандата као национална контакт тачка за Scientix, организовати у наредне две године.

Догађај ће бити реализован у сарадњи са наставником Иваном Стојановићем, једним од 21 Scientix амбасадора у Србији, а уз подршку пројекта „Подршка СТЕМ образовању у средњим школама“ фондације Ана и Владе Дивац.

Scientix представља највећу европску мрежу наставника природних наука, која повезује наставнике из читаве Европе и омогућава размену њихових пракси и искустава. Циљ овог пројекта је и промоција СТЕМ дисциплина и нових педагошких приступа у овим областима. Ова мрежа нуди потпуно бесплатно велики број алата, система подршке и могућности за континуирану обуку наставника кроз различите вебинаре и курсеве (http://www.scientix.eu/home).

Учесници радионице ће имати прилику да од Ивана Стојановића, Scientix амбасадора, из прве руке сазнају детаље о Scientix порталу и могућностима које овај пројекат пружа наставницима.

 

подели