Посетиоци ЦПН Научног клуба ће у четвртак, 29. маја, у 20 часова, имати прилику да поразговарају са америчким неуронаучником Грегом Гејџом  

Амерички неуронаучник Грег Гејџ ће у четвртак, 29. маја, у 20 часова, бити гост Научног клуба Центра за промоцију науке, те ће у неформалном разговору са публиком покушати да одговори на сва питања која се тичу неуронаука и како можете сами да направите лабораторију за проучавање мозга. 

Грег Гејџ је истакнути TED говорник и оснивач организације Backyard Brains, која се бави развојем отворених система и алата, пре свега за средњошколце и студенте, а који се тичу унапређења знања о овој популарној грани науке.

Гејџ и његов тим посебно су важни јер су успели да направе електрофизиолошке алатке које су доступне широком спектру истраживача па чак и аматера, за разлику од скупоцених компоненти које се углавном користе и дотупне су само престижним истраживачким лабораторијама. 

Изучавање рада мозга сада је, захваљујући овом научнику и његовом тиму, приступачно ученицима у преко 60 земаља света, чинећи тако ову научну област још популарнијом и изазовнијом за многе младе умове који ће помоћи у откривању једне од највећих тајни: како ради мозак. 

Грег Гејџ ће се посетиоцима ЦПН Научног клуба обратити у неформалном једночасовном разговору у четвртак, 29. маја, у 20 часова. 

Разговор ће се водити на енглеском језику.

 

подели
повезано
Творац Сретењског устава
Астероид Дејвид Боуви