Центар за промоцију науке, као национална контакт тачка пројекта Scientix организује низ радионица на југозападу Србије под називом „Научно образовање за одговорно друштво“. Радионице ће се одржати 30. новембра у Гимназији Пријепоље и Средњој школи Нова Варош, док ће се 2. децембра одржати у ОШ „Никола Тесла“ у Прибоју и Гимназији „Јосиф Панчић“ у Бајиној Башти.

Scientix представља највећу европску мрежу наставника природних наука, која повезује наставнике из читаве Европе и омогућава размену њихових пракси и искустава. Циљ овог пројекта је и промоција СТЕМ дисциплина и нових педагошких приступа у овим областима. Ова мрежа нуди потпуно бесплатно велики број алата, система подршке и могућности за континуирану обуку наставника кроз различите вебинаре и курсеве.

На овом догађају, учесници радионице ће додатно имати могућности да сазнају и о другим европским пројектима из домена Научног образовања у којима је Центар партнер, као што су Ноћ истраживача, SALL, DoSE, LESTO, и STEM School Label.

подели