У Центру

Радионица о примени етичких питања у програму Хоризонт 2020

TAIEX радионица посвећена етичким питањима и њиховој примени у ЕУ програму Хоризонт 2020 одржаће се у Научном клубу 16. и 17. марта

У сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Центар за промоцију науке Вас позива да се пријавите на бесплатну дводневну радионицу посвећену етичким питањима и њиховој примени у ЕУ програму Хоризонт 2020. Радионица под називом TAIEX Workshop on project proposals for Horizon 2020 with a focus on Ethics issues посвећена је анализи и примени етичких принципа ради повећања капацитета учешћа у програму Европске комисије за истраживање и иновације, Хоризонт 2020 (Horizon 2020), тј. предстојећег Хоризонтa Европа 2021–2027. Радионица се одржава у просторијама Центра за промоцију науке, Краља Петра 46, 16. и 17. марта.

Етичка питања имају централну улогу у свим финансијским инструментима ЕУ и провлаче се кроз целокупан програм Хоризонта 2020, односно Хоризонта Европа. Дводневна радионица је намењена научноистраживачкој заједници и актерима из области индустрије и привреде, али и невладином сектору и професионалним асоцијацијама, који свој рад базирају на истраживању и иновацијама. Примену у њој могу наћи и сви остали финансијски корисници програма Хоризонт 2020. Главни циљеви су повећање техничких вештина ради значајнијег учешћа у пројектима и побољшање квалитета пројектних апликација. Радионица ће пружити информације о приоритетима наредног ЕУ програма за истраживање и иновације Хоризонт Европа 2021–2027, и упутити учеснике како да припреме и напишу успешан предлог пројекта који ЕУ жели да финансира.

Центар за промоцију науке има дугогодишње искуство у организовању едукативних активности. Од свог оснивања, ЦПН је у сарадњи са локалним партнерима и државним институцијама организовао и спровео знатан број разноврсних активности као што су тренинзи, радионице, трибине и презентације посвећене истраживању и иновацијама. Workshop on project proposals for Horizon 2020 with a focus on Ethics issues је друга радионица подржана од стране Европске комисије из финансијског инструмента TAIEX, и представља континуитет у односу на претходну која је била посвећена RRI концепту.

TAIEX радионица ће бити одржана на енглеском језику. Предавачи су водећи европски експерти и координатори пројеката Хоризонт 2020.

Догађај је финансиран из програма TAIEX, који представља инструмент јединице Генералног директората за проширење Европске комисије, и има задатак да осигура краткорочну помоћ у усклађивању, примени и спровођењу законодавства Европске уније.

Уколико сте заинтересовани да присуствујете радионици TAIEX Workshop on project proposals for Horizon 2020 with a focus on Ethics issues, молимо Вас да попуните упитник који се налази на овом линку.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs