12. јуни ЦПН организовао радионицз из архитектуре

Пише: Сташа Бајац

Центар за промоцију науке је 12. јуна на Савком шеталишту на Калемегдану организовао радионицу из архитектуре, где су посетиоци имали прилику да разговарају са нашим еминентним архитектама Владимиром Лојаницом и Браниславом Реџићем, представником пројектанског бироа АРЦБС који је освојио треће место на међународном конкурсу архитектонског пројекта зграде Центра за промоцију науке.

За наше најмлађе суграђане, архитекте Биљана и Бранислав Бранковић осмислили су архитектонску радионицу прилагођену њиховом узрасту. Заједно са архитектом, група деце обишла је изложене радове, оцењивала их и образложила своје критеријуме. Потом су на основу припремљених делова архитектонског пројектa, на којима је нацртана само половина, деца цртала другу половину пројекта по свом виђењу. У оквиру трећег дела радионце, мале архитекте лепиле су фотографије и правиле свој поглед на Нови Београд, укључујући и нову зграду Центра за промоцију науке.

Заинтересовани посетиоци такође су имали прилику да разговарају са архитектама Браниславом Реџићем и Владимиром Лојаницом о њиховим идејним решењима будућe зграде Центра, као и да погледају део изложене групе радова међу којима је био и пројекат аустријског архитекте Волфганга Чапелера, чији је рад изабран за идејно решење за будућу зграду Центра за развој науке. L

подели
повезано
Школске секције
Чудо у Паланци