Придружите нам се на овом интересантном и интерактивном догађају где ћемо се упознати са основама генеративне вештачке интелигенције. Истражићемо значај великих језичких модела и њихов потенцијал кроз дискусију, размењујући идеје о могућностима и ограничењима модела као што је ChatGPT. Такође, разговараћемо о утицају ових модела на друштво, као и њиховим етичким аспектима.

Радионица је отворена за све узрасте, а посебно је корисна за оне заинтересоване за могућности и ограничења ових модела.

Предавачица: др Даница Деспотовић, Data Scientist

 

Датум: 05. 07. 2023. (среда)

Време: 14 часова

Локација: Научни клуб Центра за промоцију науке, Краља Петра 46

Пријавите се ОВДЕ.

 

На кафе панелу ћемо расправљати о употреби вештачке интелигенције (АИ) у јавном сектору у Србији и глобално. Разговараћемо о потенцијалима и ограничењима ове технологије да оптимизује управљање, побољша приступ услугама и постави нове стандарде одговорности. У дијалогу са стручњацима из ове области, сазнајте да ли је могуће усмерити АИ ка добробити грађана и креирати јавни сектор какав заслужујемо, или је то само илузија.

Панелисти: Тијаго Пеишото (Tiago C. Peixoto), експерт за јавни сектор у Светској банци, Слободан Марковић, саветник за дигиталне технологије у програму Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији, Бобан Стојановић, редовни професор на Институту за математику и информатику Природно-математичког факултета у Крагујевцу и Бранка Анђелковић, кооснивачица и програмска директорка Центра за истраживање јавних политика у Београду.

 

Панел дискусија ће се водити на енглеском језику, а улаз је слободан за све посетиоце.

 

Датум: 07. 07. 2023. (петак)

Време: 18.30 часова

Локација: Научни клуб Центра за промоцију науке, Краља Петра 46

Пријавите се ОВДЕ.

 

подели