Центар за промоцију науке, као национална контакт тачка пројекта и мреже Scientix од 2017. године, организује серију радионица под називом „Научно образовање за одговорно друштво“. Циљ ових догађаја је представљање савремених СТЕ(А)М образовних пракси које обједињују различита научна знања и области, и повезују их са реалним окружењем и изазовима.

Хоризонт 2020 пројекат Scientix представља највећу европску мрежу наставника и других актера у домену природних наука, која омогућава размену знања, материјала и искустава, и промовише СТЕМ дисциплине и нове педагошке приступе. Scientix портал обједињује велики број алата, система подршке и могућности за континуирану обуку наставника кроз различите вебинаре и курсеве, који су сасвим отворени и свима доступни.

Фото: Владимир Јанић

Радионица у Новом Саду се реализује у сарадњи са Фондацијом Ана и Владе Дивац и пројектом „Образовање за дигитално друштво“. Догађај је истовремено и прилика се представе методологије и резултати других пројеката у домену научног СТЕ(А)М образовања у којима учествује ЦПН, као што су SALL, DoSE, Hypatia и STEM School Label.

подели