ИС „Петница“ до краја децембра прима пријаве за зимске семинаре

Пише: Сташа Бајац

Будући да се у „Петници“ увелико врше обимни радови на изградњи новог објекта са лабораторијом, планетаријумом, наставним центром, салама, боље опремљеном кухињом и смештајним простором, семинари ће почети у марту, дакле, нешто касније него обично.

Но, грађевински радови нису спречили организаторе да припреме занимљиве курсеве из различитих области, па ће средњошколци следеће године моћи да похађају предавања из Историјe културе и цивилизације, Експерименталнe биологија и хемијe, Математикe, Астрономијe, Физикe, Рачунарствa и електроникe, као и да уче о Принципима екологије и истраживања живог света, Плавој планети и Уму, језику и култури.

Истраживачка станица „Петница“ (ИСП) је самостална и независна организација, која се бави развојем научне писмености, образовања и културе. Активности ИСП-а су највећим делом усмерене на младе – на ученике и студенте, као и на обуку наставника у новим техникама, методама и садржајима у области науке и технологије. Програми ИСП-а обухватају широк спектар области и дисциплина у оквиру природних, друштвених и техничких наука.

Сваке године Истраживачка станица „Петница“ организује велики број различитих програма у облику курсева, семинара, научних кампова, радионица и сл., који најчешће трају неколико дана. На овим програмима као предавачи гостују искусни научни радници и истраживачи из великог броја научних института и факултета са којима ИСП сарађује.

Више о процедури за пријављивање можете прочитати овде.

Формуларе за пријављивање можете преузети овде.

Пријаве у ИС „Петницу“ морају стићи најкасније до 31. 12. 2011. 

подели
повезано
Творац Сретењског устава
Астероид Дејвид Боуви