WIPO Logo

Пријаве за награде Светске организације за интелектуалну својину затварају се 10. октобра

Завод за интелектуалну својину под покровитељством WIPO организује такмичење за најбоље проналазаче и патенте, a пријаве су отворене до 10. октобра

Као и сваке године, Светска организација за интелектуалну својину (WIPO) расписала је конкурс за такмичење за доделу награда у 2022. години, и то у четири категорије такмичења.

Ово такмичење организује Завод за интелектуалну својину под покровитељством Светске организације за интелектуалну својину са циљем промовисања значаја заштите интелектуалне својине за развој савремене економије и друштва, као и поводом обележавања 102. годишњице Завода за интелектуалну својину Републике Србије.

Поводом обележавања дана Завода за интелектуалну својину Републике Србије могуће је пријавити се за такмичење за доделу WIPO награда у следећим категоријама:

  1. Проналазач или група проналазача за патент (WIPO Medal for Inventors);
  2. Правно лице или предузетник за привредну примену индустријске својине (WIPO IP Enterprise Medal);
  3. Аутор за монографско дело/студијску изложбу у области друштвено хуманистичких наука (WIPO Medal for Creativity);
  4. Ученик или групa ученика средње школе за проналазак (WIPO Schoolchildren’s Medal).

Ове награде биће додељене на прослави дана Завода, 15. новембра.

 

Све информације о пријавама и формуларе можете преузети на овом линку.

подели

Ванземаљски језици

Књига Ванземаљски језици Данијела Оберхауса покушава да одговори на питања које Земљани покушавају да одгонетну вековима.

Једно од њих је: „Да ли смо сами у васиони?“, а увек га прати и оно друго, још компликованије: „Ако живот ван Земље постоји, како бисмо комуницирали са њим?“