У Центру

Представљање књиге „Увод у научно новинарство“ на Сајму књига

У четвртак, 24. октобра, у 13.30, на штанду ЦПН-а, у Хали 2а, биће представљено ново издања Центра „Увод у научно новинарство“ Мартина В. Англера

У складу са темом овогодишњег сајамског наступа – научно новинарство – Центар за промоцију науке представља у четвртак, 24. октобра, у 13.30, на штанду у Хали 2а, своје ново издање: књигу Мартина В. Англера Увод у научно новинарство.

 Ова књига пружа опсежан водич за производњу новинског садржаја o различитим областима научног истраживања. Пажљивог читаоца, корак по корак, она уводи у практичне вештине потребне за писање научних прича и појашњава многе познате и непознате детаље који стоје у основи овог посла. Студентима новинарства и професионалним новинарима свих нивоа ова књига нуди непроцењив преглед савременог научног новинарства, с нагласком на професионалну новинарску праксу и изазове дигиталног доба.

На промоцији ће говорити Милица Момчиловић, новинарка РТС-а и председница Светске федерације научних новинара, Игор Рил, главни и одговорни уредник часописа National Geographic, као и новинари ЦПН-а Ђорђе Петровић и Ивана Николић. Промоцију ће модерирати Иван Умељић, руководилац Сектора за издаваштво и медијску продукцију ЦПН-а.

У књизи Увод у научно новинарство су са посебном пажњом обрађена поглавља посвећена истраживачком извештавању, поступању са научном подацима и објашњавању научне праксе и резултата истраживања лаичкој публици, а у њој се налазе и опширни интервјуи са искусним истраживачима и научним новинарима.

Током осам дана трајања Сајма, ЦПН ће на свом штанду организовати читав низ промоција и разговора о темама из разноврсних научних области, трибине, представљање институција и нових издања, као и међународних пројеката у којима је ЦПН један од партнера.

Центар за промоцију науке и ове године, девети пут заредом, на на свом штанду, у Хали 2а, излаже око 1000 публикација научноистраживачких организација Србије, као и своја издања из области промоције науке и научне комуникације.

 

Штанд ЦПН-а, Хала 2а

четвртак, 24. октобар, 13.30

 

Учествују:

Милица Момчиловић, новинарка РТС-а и председница Светске федерације научних новинара

Игор Рил, главни и одговорни уредник часописа National Geographic

Ђорђе Петровић, новинар ЦПН-а

Ивана Николић, новинарка ЦПН-а

 

Модератор:

Иван Умељић, руководилац Сектора за издаваштво и медијску продукцију ЦПН-а

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs