ЈАВНИ ПОЗИВ

На Јавном позиву више од 120 пројеката

На Јавни позив ЦПН за финансијску подршку пројектима промоције науке који је затворен 16. јула, у 17 часова, пријављено више од 120 пројеката.

Након годину дана паузе, ЦПН је ове године поново отворио Јавни позив за избор пројеката и програма из области промоције науке који ће у 2015. добити финансијску подршку. Након што је 16. јула у 17 часова окончано електронско пријављивање, установљено је да је поднето више од 120 пријава.

Пријаве су се могле поднети на овом линку, а конкурс се био отворен за удружења, научноистраживачке и друге организације које имају функцију унапређивања научне културе.

Пројектне пријаве ће оцењивати комисија од 12 чланова, а свака апликација ће бити оцењена кроз најмање две независне рецензије и то оценом на скали од 0 до 10.

Шест основних критеријума по којима ће апликације бити оцењиване су: изузетност предлога пројекта, утицајност пројектне апликације, имплементација програма или пројекта, оцена предлога буџета програма или пројекта, квалитет пројектног тима и квалитет израде апликације.

Јавни позив има за циљ подршку пројектима који унапређују научну културу и промовишу науку, а у складу су са приоритетима научног и технолошког развоја Републике Србије. На овај начин је у периоду од 2011. до 2013. подржан велики број пројеката, што је подстакло различите научнопопуларне активности широм Републике. 

Пријаве за 2015. годину је било могуће поднети од 2. до 16. jула, а одлука комисије о пројектима који ће добити финансијску подршку биће објављена 17. августа на интернет страницама Центра за промоцију науке.

Истражите више о Јавном позиву за 2015.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs