У оквиру пројекта „Образовање за дигиталну економију“, Центар за промоцију науке, Фондација „Анa и Владе Дивац“ и NCR фондација организују тродневни зимски камп за средњошколце. Основна идеја је да се средњошколци заинтересовани за електронику и програмирање упознају са могућностима које преплитање ове две области пружа.

Ученици ће добити прилику да открију тајне програмирања и упознају се са основама електронике. Кроз интерактивне лекције они ће истражити свет Ардуино платформе – од њених основних компоненти све до напредних функционалности.

Камп ћемо започети тако што ћемо представити хардвер, укључујући Ардуино плочу, сензоре и актуаторе. Фокус ће потом бити на практичном програмирању, уз коришћење једноставног Ардуино језика. Без обзира на ниво искуства, прилагодићемо садржај потребама заинтересованих ученика, уз узбуљиве задатке који ће унапредити вештине младих полазника овог кампа.

Посебна пажња биће посвећена сензорима, од температурних сензора до сензора покрета, и њиховој примени код прикупљања података. Актуатори, попут мотора и ЛЕД диода, помоћи ће ђацима да реализују интерактивне пројекте, које ће последњег дана презентовати једни другима.

Истом приликом учесници ће моћи да се опробају у целодневном хакатону како би представили своје пројекте на унапред задате теме, при чему ће најбоље идеје бити награћене.

За овај камп се могу пријавити сви средњошколци са територије Србије попуњавањем следеће пријаве: https://eforma.cpn.rs/divac-kamp/ а учешће у кампу је бесплатно.

Пријаве су отворене до 8. јануара, за све додатне информације обратите се на имејл: avasic@cpn.rs

подели