у центру

Нови СТЕМ образовни концепти у Руми

У уторак, 28. марта у ОШ ”Јован Јовановић Змај” у Руми од 12 часова биће одржана радионица за наставнике на тему нових концепата у СТЕМ образовању

У уторак, 28. марта, од 12 до 14 часова у Основној школи ”Јован Јовановић Змај” на радионици под називом ”Научно образовање за одговорно друштво” биће представљени нови образовни концепти у СТЕМ областима кроз четири важна европска пројекта у којима је ЦПН партнер – Scientix, STEM School Label, CREATIONS и Hypatiа.

Scientix пројекат чини виртуелна мрежа наставника СТЕМ (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics) предмета, која омогућава њеним корисницима, како умрежавање, сарадњу са колегама из целе Европе, тако и бесплатне ресурсе за иновативни приступ настави. Поред тога, овај пројекат нуди и континуирану обуку за наставнике у виду вебинара и курсева. Scientix амбасадори, Јасна Марковић и Наташа Мајсторовић, ће на радионици поделити своје утиске из угла наставника, као и детаље о Scientix порталу и о општим могућностима које пружа овај европски пројекат.

Други значајан пројекат који ће бити представљен је STEM School Label који има за циљ препознавање као и акредитовање школа на тлу читаве Европе које су увеле иновативне педагошке оквире у наставу СТЕМ предмета. Затим, учеснике радионице очекује и представљање CREATIONS пројекта који покушава да унесе уметничке елементе у наставу природно-математичких предмета. На крају, са учесницима ће се кроз пројекат Hypatiа разговарати на тему академских родних стереотипа који стоје на путу девојчицама и девојкама у опредељивању за каријере у СТЕМ областима .

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs