Конференције

Нове технологије у образовању

 На сајму и конференцији „Нове технологије у образовању“ ЦПН представља неколико интересантних и иновативних програма

У Белекспо центру, у хотелу Холидеј ин у Београду, 27. и 28. фебруара одржава се конференција „Нове технологије у образовању“ на којој ће бити представљене добре праксе у коришћењу нових технологија у образовању.

Циљ конференције је унапређивање квалитета образовања кроз подизање свести о значају употребе ИКТ-а у образовању, пружање могућности за стручно усавршавање и повезивање са потенцијалним партнерима из Србије и иностранства.

Центар за промоцију науке наступа као излагач. На штанду ЦПН-а биће представљена виртуална лабораторија Електротехничког факултета Универзитета у Београду, а имаћете прилиу да погледате лего-робота и мобилне апликације. 

Главне теме овог догађаја јесу примери добре праксе у следећим областима:

  • Коришћење нових технологија у образовању у основним и средњим школама,
  • Коришћење нових технологија у високом образовању,
  • Коришћење нових технологија у инклузивном образовању.

И ове године учешће на конференцији је бесплатно, а предавања ће бити на српском или енглеском језику са обезбеђеним симултаним преводом. Конференција „Нове технологије у образовању“ носи три бода стручног усавршавања по дану за наставнике у основним и средњим школама. Услов за стицање бодова за стручно усавршавање јесте физичко присуство на догађају.

Конференцију заједнички организују Британски савет, Амбасада Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије и Привредна комора Србије, уз партнерство са бројним компанијама из сектора информационо-комуникационих технологија.

Уз конференцију ће бити организовани бројни пратећи садржаји. Центар за промоцију науке, у суботу 28. фебруара у 16 часова, представља европске пројекте у којима учествује као партнер: SciCamps, CREAT-IT, V-ALERT и SciVis. Циљ ових пројеката јесте унапређивање традиционалног образовног формата коришћењем савремених технологија и актуелних научних достигнућа. 

Истражите више распоред конференцијских дешавања по данима.

Истражите више распоред сајамских дешавања по данима.

Пратите уживо пренос конференције.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs