Na sajtu www.m3.rs pripremili smo nove radionice u okviru virtuelne manifestacije Maj mesec matematike

Deca, odrasli, nastavnice, roditelji, učitelji, matematičarke, plesači, umetnici, ljudi različitih interesovanja istražuju matematičke ideje ovog maja i dele ih. Na TikToku plešemo u izazovu #tačkapravaravanchallenge, na sajtu m3.rs se igramo matematičkim eksponatima, uestvujemo na naučnim kafeima i gledamo filmove.

Pripremili još tri radionice namenjene deci, ali i odraslima koji nisu zaboravili da se zabavljaju, još jedan naučni kafe i brojna predavanja. Pročitajte detaljnije o našim radionicama.

RADIONICA: ZAPLEŠI I ZADATAK REŠI

Da li ste se nekada zapitali da li je moguće razvijati matematička znanja kroz ples? Naša misija je da rešavanje algebarskih izraza i jednačina prebacimo sa papira na plesni podijum. Zato ćemo se voditi parolom „Zapleši i zadatak reši!“ – matematika će biti put za otkrivanje plesne koreografije!

Preporučeni uzrast: od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Format: niz interaktivnih zadataka; deca mogu samostalno da rade, mlađi uzrast uz pomoć odraslih.

Trajanje: 30 minuta.

DA RADIONICA POČNE, KLIKNITE OVDE.

RADIONICA: KONAC ZA ZUBE KAKVO ČUDNO MATEMATIČKO KLATNO

Šta je to zajedničko za jednu ljuljašku, metronom ili veliki bokserski džak? Šta su to oscilacije i čemu nam to služi period oscilovanja? Iskoristimo kanap, konac za zube ili običnu pertlu da napravimo svoje matematičko klatno i proverimo konačne brojke – jesu li one baš onakve kakve jednačine predviđaju?

Preporučeni uzrast: od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Format: niz interaktivnih zadataka; deca mogu samostalno da rade.

Trajanje: 45 minuta.

DA RADIONICA POČNE, KLIKNITE OVDE.

RADIONICA: NAPRAVI SVOJU POKRETNU SKULPTURU

Zaranjamo u svet automata – pokretnih skulptura koje uz pomoć matematike oživljavaju! Upoznaćemo poluge i zupčanike koji okretanje ručice pretvaraju u raznolike pokrete. Hajde da naučimo nešto o osnovama mehanike i napravimo pticu koja maše krilima ili brod koji se bori sa talasima! Kada savladate ove principe, moći ćete da napravite šta god poželite!

Preporučeni uzrast: od 5. do 8. razreda osnovne škole i srednja škola.

Format: niz interaktivnih zadataka; deca mogu samostalno da rade.

Trajanje: 60 minuta.

DA RADIONICA POČNE KLIKNITE OVDE.

DA PREUZMETE ŠABLONE ZA PRAVLJENJE AUTOMATA KLIKNITE OVDE.

 

Istražite više o manifestaciji Maj mesec matematike.

 

 

podeli