Центар ѕа промоцију науке, у оквиру свог другог мандата као национална контакт тачка за пројекат Scientix организује низ радионица под називом Научно образовање за одговорно друштво.

Догађај ће бити реализован у сарадњи са Научним клубом у Крушевцу, а уз подршку пројекта „Подршка СТЕМ образовању у средњим школама“ фондације Ана и Владе Дивац.

Scientix представља највећу европску мрежу наставника природних наука, која повезује наставнике из читаве Европе и омогућава размену њихових пракси и искустава. Циљ овог пројекта је и промоција СТЕМ дисциплина (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics) и нових педагошких приступа у овим областима. Ова мрежа нуди потпуно бесплатно велики број алата, система подршке и могућности за континуирану обуку наставника кроз различите вебинаре и курсеве (http://www.scientix.eu/home).

На овом догађају присутни ће додатно имати могућности да сазнају и о другим европским пројектима из домена научног образовања у којима је Центар партнер, као што су SALL, DoSE и STEM School Label.

подели