Прво овогодишње гостовање Научног камиона је у Ужицу у току друге недеље маја

У сусрет овогодишњој, осмој Ноћи истраживача, а у сарадњи са Научним клубом Ужице, Научни камион гостује у Ужицу, од 8. до 12. маја, на паркинг простору на Међају. Свечано отварање Научног камиона заказано је за 10 сати ујутру, 8. маја.

У оквиру гостовања, у приземљу Научног камиона постављена је изложба о ћелији – Цитолошки кутак, као и ЕУ кутак. Испред камиона посетиоци могу да се забаве уз едукативну друштвену игру „Пут римских војника“, која пружа прилику посетиоцима да науче нове ствари о путевима науке. Први пут ће посетиоци имати прилику да се упознају са виртуелном туром кроз Национални парк Тара, а на спрату камиона их очекује и читав низ различитих радионица на којима ће се забавити али и учити.

Гостовање Научног камиона организује се у оквиру пројекта Ноћ истраживача ReFocuS, којим координира Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић“, а у којем учествују Центар за промоцију науке, Природно-математички факултет у Нишу и Завод за заштиту споменика културе из Крагујевца.

Ужице је само прва у низу посета Научног камиона, као припрема за Ноћ истраживача која се, као и ранијих година, планира за крај септембра.

подели