Овогодишња, тринаеста по реду манифестација Мај месец математике, под слоганом БИОТЕХНОЛОГИЈА: АЛГОРИТМИ ПРИРОДЕ, почиње 14. маја, свечаним отварањем у Културној станици Свилара. Поред главног програма, који ће се одвијати у Свилари и Научном клубу Нови Сад, у сарадњи са наставницима, истраживачима и мрежом научних клубова припремили смо разноврсне радионице, панел-дискусије и изложбе широм Србије.

Кроз различите формате, од биомедицине, преко пољопривреде и прехрамбене индустрије до развоја зелених технологија, желимо да прикажемо биотехнологију као мултидисциплинарну област која нам омогућава да управљамо животним процесима у циљу побољшања услова живота и постизања позитивних промена по људе и животну средину. Централна изложба ће вас повести на експоненцијално путовање старо колико и претпоставка о постанку живота и првих организама па све до света какав данас познајемо. Бићете у прилици да се сусретнете са најактуелнијим истраживањима у Србији и свету, као и бројним примерима примене биотехнолошких решења.

Визуал: Сања Црњански

Позивамо вас да заједно са нама истражите сваки кутак математичког универзума и искористите наше радионице као прилику за нова открића и инспирацију!

Као и до сада, пријава за школске радионице је неопходна, и може бити само групна (за групе од 10 и више деце), а налази се на овом ЛИНКУ.

Уколико из било ког разлога морате да откажете пријаву, молимо вас да обавештење о томе пошаљете на е-мејл nk@cpn.rs.

подели