Отворен литерарни конкурс поводом 160 година рођења Михајла Пупина

Образовно-истраживачко друштво „Михајло Пупин“ и компанија Телеком Србија, уз подршку Министарства науке, просвете и технолошког развоја, расписали су литерарни конкурс за све основне и средње школе у Србији посвећен научнику Михајлу Пупину, у оквиру обележавања 160 година од његовог рођења и 90 година од када је за своју aутобиографију „Са пашњака до научењака“ добио Пулицерову награду.

Тема литерарног конкурса за основце je: „Мој сусрет са Михајлом Идворским Пупином“, док би средњошколци требало да одговоре на тему: „Михајло Идворски Пупин у сусрету са мном“.

Циљ конкурса је да се покаже колико добар и снажан пример представља Пупиново дело данас, а не постоји прикладнији начин да се ово богато наслеђе оживи него у школама.

Заинтересовани ученици своје радове могу да пошаљу најкасније до 15. октобра. Детаљне пропозиције и упутства за слање, Министарство просвете проследило је свим школама, а компанија Телеком Србија припремила је вредне награде за најбоље радове.

Награде ће бити уручене на овогодишњем сајму књига, а најбољи радови биће уврштени и у сталну поставку виртуелног музеја Михајла Пупина на сајту

подели
повезано
Творац Сретењског устава
Астероид Дејвид Боуви