Пројекат Climateurope2 усмерен је на развој поузданих климатских сервиса доступних свим сегментима друштва. Бави се дефинисањем процедура за њихову стандардизацију, креирањем европске заједнице корисника и подстицањем примена климатских сервиса ради боље адаптације на климатске промене.

У склопу пројекта планирани су бројни догађаји за све заинтересоване који желе да се прикључе заједници климатских сервиса. Први од њих је Вебстивал, који ће бити одржан од 22. до 24. марта. Овај онлајн фестивал покренуће дијалог науке и друштвене заједнице о климатским сервисима и иновацијама.

Пријаве су отворене на линку , а учешће је бесплатно

Вебстивал окупља заједницу климатских сервиса тиме што је отворен за кориснике и произвођаче климатских сервиса, као и друге заинтересоване стране. Као иновативни и забавни формати, у оквиру фестивала биће доступни различити панели, тематски дијалози и изложбе примењених сервиса са идејом да се информације дисеминирају широј јавности, подстакне дијалог и промовише прихватање климатских сервиса. 

Током интерактивне радионице на тему Политика и заједница размотриће се које елементе друштвеног контекста (нпр. политичке, културне, економске) треба узети у обзир приликом дизајнирања климатских сервиса, њихове стандардизације и евалуације. Говориће се и о постојећим изазовима у развоју праведне и инклузивне заједнице о климатским сервисима. Као део дијалога биће представљене и главне функционалности које платформа за ефективно ангажовање са заједницом климатских сервиса треба да понуди, како би заједница могла да постигне консензус у вези са добрим праксама и смерницама за стандардизацију климатских сервиса. 

Центар за промоцију науке ће у оквиру фестивала, 23. марта, од 10 часова, повести дијалог о формирању заједнице за климатске сервисе. Учесници ће имати прилику да размотре питања као што су:

Која је будућа улога појединаца и организација у мрежи корисника климатских сервиса? О чему би, као корисници, желели да разговарате или представите на једној оваквој мрежи? Која врста догађаја и активности које организује Climateurope2 би вам највише користила?

За бесплатно учешће у Вебстивалу, региструјте се пратећи овај линк.

подели