Придружите се нашем научном кафеу у којем ћемо расправљати о употреби вештачке интелигенције (AI) у јавном сектору у Србији и глобално. Разговараћемо о потенцијалима и ограничењима ове технологије да оптимизује управљање, побољша приступ услугама и постави нове стандарде одговорности. У дијалогу са стручњацима из ове области сазнајте да ли је могуће усмерити AI ка добробити грађана и креирати јавни сектор какав заслужујемо, или је то само илузија.

Учесници првог по реду научног кафеа, који ће се одржати у Научном клубу ЦПН-а, у Краља Петра 46, биће  Тијаго К. Пеишото, експерт за јавни сектор у Светској банци. Слободан Марковић, саветник за дигиталне технологије у Програму Уједињених нација за развој (UNDP) у Србији, Бобан Стојановић, редовни професор на Институту за математику и информатику Природно-математичког факултета у Крагујевцу, и Бранка Анђелковић, суоснивачица и програмска директорка Центра за истраживање јавних политика у Београду.

На овом научном кафеу панелисти ће говорити о најновијим трендовима у регулацији вештачке интелигенције у Србији и глобално (у Европској унији, Кини, Великој Британији, Бразилу) и кључним изазовима са којима се регулатори сусрећу. Биће речи о иницијативама у примени вештачке интелигенције у јавном сектору у којима учествују UNDP и Светска банка, а у нашем фокусу ће бити Србија. Говорници ће се такође осврнути на употребу вештачке интелигенције у управљању, као и на конкретне секторе попут хидроенергетике, образовања итд. Панелисти ће изнети своје процене о дугорочним последицама примене вештачке интелигенције и могућностима друштава да се прилагоде брзој смени трендова у овој области, али и идеје о томе како се могу обликовати будуће јавне политике.

Разговор ће се водити на енглеском језику, а улаз је слободан за све посетиоце.

Кафе панел је могуће пратити путем стриминга на следећем линку.

подели