Завршен је шести по реду Фестивал науке на ком је учествовало више од 40 гостију из иностранства и 450 младих научника из 36 домаћих научнообразовних институција. Посетило га је око 28.000 људи

 

Познату београдску манифестацију која је трајала од четвртка, 29. новембра до недеље 2. децембра посетило је око 29.000 људи што је до сада рекорд манифестације.

Фестивал је одржан на четири локације: бивша Робна кућа „Клуз“, Студентски културни центар, Галерија Народне банке Србије и Театар „Бојан Ступица“.

Специјална гошћа овогодишњег фестивала била је астронауткиња Марша Ивинс, ветеранка пет мисија НАСА, која је провела 1300 сати у свемиру. На Фестивалу је такође учествовало више од 40 гостију из иностранства и 450 младих научника из 36 домаћих научнообразовних институција.

На Фестивалу, традиционално, учествовао је и Центар за промоцију науке који је представио интерактивну изложбу „Десет отворених питања науке“.

 

Осим што је учествовао као излагач, Центар за промоцију науке је и финансијски покровитељ Фестивала.

Наиме, Фестивал науке је један од 88 пројеката промоције које је Центар кроз Јавни позив финансијски подржао у 2012.  Центар је управо највећа средства у износу од два милиона динара издвојио за Фестивал науке.

Истражите више о поставци Центра у тексту „Десет отворених проблема у науци“.

 

подели
повезано
Недеља зеленог дизајна
Викенд у лабораторији