Отворена панел дискусија о судбини Дома културе Студентски град одржава се у суботу, 4. марта, у 17 часова, на летњој сцени ДКСГ

Након серије догађаја који су отворили питање опстанка и даљег постојања Дома културе Студентски град (ДКСГ), у овој установи, у суботу, 4. марта, у 17 часова, организује се отворена панел дискусија под називом ”Да ли је образовању потребна култура?”.

Позив на догађај су упутили запослени у овој установи, тражећи подршку од других образовних и културних установа у Београду. 

Догађај се организује на  Летњоj сцени Дома културе Студентски град, а како организатори саопштавају,  у случаjу неповољних временских прилика, одржаће се у Великој сали ДКСГ.

ДКСГ се налази у Студентском граду и ради као образовна установа у оквиру Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Као установа постоји још од 1971. године и током 25 година, у њој су одржани бројни значајни књижевни, ликовни, научни, филмски и позоришни догађаји.

Недавно је у медијима најављена реорганизација ДКСГ, а у обиљу информација се појавила и вест да се планира укидање ДКСГ и спајање са Студентским културним центром (СКЦ). Пријатељи ове куће су због тога претходних дана организовали интернет петицију за спашавање ДКСГ.

Центар за промоцију науке је током претходних година имао изузетно квалитетну сарадњу и са СКЦ и са ДКСГ. Као и у бројним другим институцијама широм Београда и земље, ЦПН је неке своје организовао и у салама ове куће, док у СКЦ-у Центар организује популарни програм ЦПН трибина.

 

подели