У понедељак, 17. августа, Центар за промоцију науке отворио је Дечји научни камп на Ади Циганлији

 

Истражите више о ДНК 2015.

На фудбалским теренима на Ади Циганлији, у понедељак, 17. августа, Центар за промоцију науке отворио је трећи по реду Дечји научни камп (ДНК). Ученици основних и средњих школа на овај начин добијају бесплатну прилику да креативније проведу летњи распуст. Овогодишњи ДНК отворен је до 28. августа.

Упоредо са интерактивним радионицама за учеснике Дечјег научног кампа, сви присутни посетиоци имаће прилику да упознају дуго припреману инфраструктуру за промоцију науке – Научни камион. Реч је о новој, јединственој и аутентичној атракцији домаће производње, која ће донети науку у све крајеве Републике Србије. Након пробног рада током ДНК, Научни камион ће у октобру 2015. бити представљен јавности и кренути на пут кроз Србију.

Програм ДНК је ове године бесплатан за све пријављене ученике. Пријављивање је, међутим, обавезно, јер је број места на кампу ограничен.  Сва места на радионицама су била попуњена у веома кратком року.

ДНК је осмишљен тако да се деца у друштву вршњака, окружена природом, на занимљив и интерактиван начин упознају са разним областима науке. Ове године, програм радионица обухвата широк спектар наука: археологију, медицину, физику, екологију, астрономију, математику, лингвистику, као и електронику и машинство.

Радионице воде научни демонстратори стручни за дату област, а за осмишљавање друштвених активности надлежан је психолог.

На Дечјем научном кампу учествују деца узраста између 7 и 17 година, а програм је подељен у три старосне групе. Активности су прилагођене по данима млађим и старијим основцима или средњошколцима. Број учесника ограничен је на 30 по дану како би се осигурао квалитет радионица.

подели
повезано
Одакле долазе гравитациони таласи?
Личне звездане мапе