Научни клуб Центра за промоцију науке 17. децембра биће домаћин конференције Capinfood National Workshop
Током конференције, која је заказана за 17. децембар, у 11 часова, у Научном клубу у Кнез Михаиловој 5, на другом спрату, стручњаци са Пољопривредног факултета Универзитета у Београду представиће европски пројекат Capinfood. Циљ овог пројекта је унапређење окружења и подизање свести јавности о значају иновација у прехрамбеном сектору у земљама Југоисточне Европе.
Програм ће отворити Виктор Недовић, помоћник министра у Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Након тога, стручњаци са Пољопривредног факултета ће говорити о концепту самог пројекта и представити планове и активности које су у оквиру њега спроведене, као и неке од резултата који су до сада постигнути.
Поред домаћих стручњака, активно учешће у конференцији узеће и др Андреас Себок, партнер пројекта из Campden BRI Nonprofit Kft, чије је седиште у Будимпешти. Он ће говорити о методама Capinfood пројекта за помагање истраживања и унапређивања у прехрамбеној индустрији.
Capinfood је међународни пројекат који има циљ да побољша и подстакне окружење за иновације у храни изградњом капацитета институционалних оквира који пројекат подржавају, као и подизањем јавне свести о предностима иновација у прехрамбеном сектору кроз међународну сарадњу.
Координатор пројекта је мађарска фондација за науку и технологију, а у сарадњи учествују бројни факултети, институти и универзитети из Мађарске, Италије, Грчке, Румуније, Словеније, Бугарске, Украjине, Белгије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије.
Истражите више о програму конференције