Министар просвете, науке и технолошког развоја отвара семинар о важним питањим из области биоетике, који се одржава у Научном клубу ЦПН-а, у петак, 9. маја, у 15 часова

Семинар о ризицима и олакшавајућим околностима у области биоетике, који ће отворити Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја, одржава се у Научном клубу ЦПН-а, у петак, 9. маја, у 15 часова.

Овај семинар организују Унескова катедра за биоетику и Центар за биоетичке студије у партнерству са Центром за промоцију науке и Центром за развој либерализма.

Теме о којима ће се разговарати на овој трибини су, између осталих, морталитет, егзистенцијални ризици, медицинска етика у рату, као и маргиналне друштвене групе и њихова позиција у друштву.

Предавачи на семинару биће Војин Ракић из Центра за биоетичке студије, Милан Ћирковић из Астрономске опсерваторије у Београду и сарадник Универзитета Оксфорд, Бјанка Бјукнер из Центра за Етику и право у Хановеру, Немачка, Шина Иган Чемеберлин са Универзитета Мериленд, САД, и Веселин Митровић са Филозофског факултета Универзитета у Београду.

После недавне трибине ЦПН-а на Коларцу о донирању органа, која је изазвала велику пажњу јавности, ово је други догађај из области биоетике који организује Центар за промоцију науке.

Истражите више о раду Центра за биоетичке студије.

подели
повезано
Творац Сретењског устава
Астероид Дејвид Боуви