Такмичења

Strawberry дрво у WTA финалу

У финале престижног такмичења World Technology Awards у Њујорку ушао је и српски Strawberry energy

 У друштву највећих светских иновативних компанија као што су Facebook, Google, Dropbox, АТ&Т, Тesla Motors, који су тек неки од овогодишњих финалиста престижног светског такмичења у технолошким иновацијама које организује Светска технолошка мрежа (World Technology Network), налази се и успешна start up компанија из Србије – Strawberry energy.

Компанија Strawberry energy, аутор првог јавног соларног пуњача за мобилне уређаје Strawberry Дрво, номинована је од стране досадашњих победника овог такмичења које у 20 категорија разврстава компаније и појединце од значаја за развој 21. века. У категорији заштите животне средине, Strawberry energy се такмичи са светски истакнутим еколошким компанијама као што су Eco-Fuel Africa, Biofungiteh, Ecosphere technologies и други.

Strawberry Дрво је препознато као компетентна иновација великог потенцијала на светском тржишту. Ово признање предстваља потврду да за младу компанију из Србије има места међу светским гигантима у области нових технологија.

Победници такмичења ће бити проглашени на свеченој церемонији у конференцијској сали „Тајм магазина“ у Њуjорку, 14. и 15. новембра. Неке од најзначајнијих светских медијсих кућа као што су Time magazine, CNN, Fortune и Science биће медијски покровитељи ове свечаности.

Светска технолошка мрежа (World Technology Network) је заједница коју чине светски најиновативнији појединци и организације из области науке, технологије и сродних области. WТN окупља покретаче 21. века са фокусом на нове технологије и у циљу подстицања нових идеја, релација и могућности њихове примене. Награде за најбоље технологије, World Technology Award, додељују се сваке године изузетним иноваторима из различитих технолошких области, како би се одала част тим појединцима и компанијама, али и успоставио систем одабира нових чланова Светске технолошке мреже.

 

Strawberry energy је први пут привукао светску пажњу на манифестацији „Недеља одрживе енергије 2011“ у Бриселу, када је освојио прво место у категорији смањења јавне потрошње за пројекат јавног соларног пуњача за мобилне уређаје Strawberry Дрво. Недавно је светски интернет портал Mashable уврстио ову технолошку иновацију међу 25 технологија које би сваки паметан град требало да има.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs