ТАКМИЧЕЊА

Хероји будућности

Пријављивање за школско такмичење фокусирано на везу између одрживог развоја и природних наука траје до 11. маја

Повећана потрошња електричне енергије, загађење ваздуха, загађење воде, климатске промене и опасан отпад, неки су од проблема којима се током априла и маја баве средњошколци из читаве Србије, у оквиру паневропског научног такмичења Хероји будућности.

Ово такмичење организовала је компанија БАСФ уз подршку Хемијског факултета Универзитета у Београду, Центра за промоцију науке Републике Србије и организације Достигнућа младих и Министарства просвете.

Пријаве су бесплатне и отворене за све средње школе у земљи, а циљ такмичења је да приближи науку ученицима и покаже њену улогу у стварању одрживих решења за проблем животне средине у будућности.

У оквиру такмичења тражиће се талентовани млади иноватори који су способни да на креативан начин примене научне иновације у циљу стварања друштвено корисног решења. Тимови средњошколаца би требало да спроведу научно истраживање и креирају иновативно, одрживо решење за проблем који постоји у њиховом окружењу. Овај проблем може бити расипање енергије у њиховој школи или прекомерно стварање отпада – поента је применити научни метод у решавању проблема.

За време припреме и имплементације својих решења, ученици би требало да схвате да наука, посебно хемија, јесте значајно средство када је реч о одрживом развоју. Најбоље идеје служиће као пример и инспирисаће друге да доносе промене и користе одржива решења.

Тимови се могу пријавити на такмичење достављањем презентација или видео снимка који приказују одржива решења ученика на веб сајту до 11. маја 2015. године.

Пријавите се и пронађите више детаља о такмичењу овде.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs