Научни круг

Друга TeRRIFICA онлајн конференција

Друга онлајн конференција пројекта TeRRIFICA биће одржана 19. септембра, од 10 до 14 часова

“Повезивање студија случаја са будућим климатским акцијама. Шта је неопходно да се оствари процес кокреације у пројектима на тему ублажавања и прилагођавања на климатске промене?”

Друга онлајн конференција пројекта TeRRIFICA биће одржана 19. септембра, од 10 до 14 часова. Бесплатна регистрација је отворена и омогућена попуњавањем овог формулара.

На почетку конференције присутни ће моћи да чују више о начинима укључивања јавности, методологији и аспекту институционализације у домену акције за климу. На конференцији ће учествовати представници из сваког од шест пилот-региона: Белорусије, Француске, Немачке, Пољске, Србије и Шпаније, који комбинују кокреацију са стратегијама ублажавања и прилагођавања на климатске промене.

Конференцију организује Science Shop Vechta/Cloppenburg University of Vechta у оквиру пројекта TeRRIFICA, на коме осам европских институција заједно раде на јачању компетенција у области прилагођавања и ублажавања на климатске промене, са посебним фокусом на одговорно истраживање и иновације.

„Климатске промене су један од кључних изазова нашег времена. Ублажавање утицаја климатских промена и прилагођавање на исте, захтевају фундаменталне измене у глобалном друштву, као и нова научна постигнућа, како у друштвеном, тако и у технолошком смислу“ (Прилагођавање климатским променама – Генерална дирекција за истраживање и иновације, Европска комисија).

Програм друге TeRRIFICA онлајн конференције:

  1. септембра 2019. године (10 до 14 часова)
  • Уводно обраћање
  • Предавање експерта на тему укључивања јавности, методологије и аспекта институционализације
  • Паралелне дискусије
  • Панел-дискусија: Осврт на научено

 

 Бесплатна регистрација:

 Како бисте се регистровали, молимо попуните овај формулар до 17. септембра 2019. Након тога ћете добити све информације неопходне за приступ.

Остали линкови и корисне информације:

Техничке информације – Прва TeRRIFICA oнлајн конференција

Постер – Прва TeRRIFICA онлајн конференција

Летак са општим информацијама – TeRRIFICA пројекат

Шта је TeRRIFICA?

Пројекат TeRRIFICA (Територијано Одговорно Истраживање и Иновације за Подстицање Иновативне Акције за Климу), финансиран од стране Европске уније, укључује партнере из шест региона Европе, који ће тражити примере добре праксе и идентификовати постојеће приступе ублажавања климатских промена и прилагођавања њиховог утицаја.

TeRRIFICA укључује шест европских држава, чиме повезује три истраживачке институције, три невладине организације, једно државно удружење универзитета и једну државну институцију за промоцију науке. TeRRIFICA пројекат предводи WILA Bon (Немачка), док су партнери на пројекту: Универзитет Рајн-Вал (Немачка), Удружење за образовање о одрживом развоју (Белорусија), Центар за промоцију науке (Србија), Универзитет Фехта (Немачка),  Универзитет Адам Микјевич (Пољска), Sciences Citoyenes (Француска) и Каталонско удружење државних универзитета (Шпанија). Пројекат је финансирао H2020 програм Европске комисије.

Контакт:

Координатор TeRRIFICA пројекта

Норберт Штајнхаус: norbert.steinhaus@wilabonn.de

Координатор прве TeRRIFICA онлајн конференције

Хана Хоф: hannah.hoff@uni-vechta.de

Менаџер за комуникације и дисеминацију

Марта Кајетано: marta@acup.cat

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs