научни круг

ЦПН на Миксер фестивалу

На образовном програму овогодишњег Миксер фестивала, који организује ИС Петница, учествује и представница Центра за промоцију науке

Центар за промоцију науке гостује на овогодишњем Миксер фестивалу (7-12. јун), на образовном програму ”ЕДУ зона” који организује Истраживачка станица Петница. У суботу, 11. јуна, од 10 часова до поднева, стручна сарадница ЦПН-а Катарина Анђелковић учествује у разговору о самообразовању, где представља активности Центра у оквиру ове важне образовне теме.

Самообразовање подразумева целоживотно, неформално стицање знања и вештина, преко трибина, предавања и радионица, онлајн курсева, тренинга и многих других активности. На разговору у суботу Катарина Анђелковић представља различите неформално- и самообразовне програме ЦПН-а: Научни клуб, Планетаријум, М3, ЦПН трибине, часопис Елементи, као и међународне пројекте.

”ЕДУ Зона” је осмишљена као место где се разговара о алтернативним начинима едукације, као и инклузији у образовању. Поред тога, планиран је и трећи по реду разговор под називом ”На кафи са научником”, где београдска публика има прилику да у неформалној атмосфери ”проћаска” са успешним домаћим научницима о најразличитијим темама. Овог пута гост је помоћник министра просвете и науке, физичар др Милован Шуваков.

Овогодишњи Миксер фестивал је осми по реду и одржава се на више локације широм Савамале у Београду. Под називом ”Осетљиво друштво (Sensitive Society)”, окренут је темама ”родне равноправности, женског сваралаштва, друштвене једнакости, отвореног дијалога, мултикултуралности и ефикаснијег решавања конфликта”. Са изузетком ”На кафи са научником”, образовним темама ”ЕДУ зоне” посвећени су јутарњи термини фестивала.

”ЕДУ зона” на Миксер фестивалу, у сарадњи са ИС Петница

Mikser House, Карађорђева 46, Београд

7. јун, 18:00 ”На кафи са научником”

8. јун, 10:00-13:00 ”Дизајн у пракси: предности неформалног образовања у дизајну”

9. јун, 11:00-13:00 ”Инклузивно образовање”

10. јун, 10:00-13:00 ”Неформално образовање”

11. јун, 10:00-12:00 ”Самообразовање”

12. јун, 10:00-12:00 ”Помозите деци да лакше уче!”

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs